Prachtig Ierland Afbeelding Prachtig Ierland
Prachtig Ierland ***
Bestemming: Rondreizen Ierland - Fly Drive Ierland

Prachtig Ierland

***

plane hotel transfer


15 Dagen

Deze reis is uitermate geschikt voor degenen die een rustig reisprogramma willen. U verblijft een volle week in Killarney en in county Clare. Dat geeft u de gelegenheid om op een relaxte manier niet alleen de hotspots te ontdekken, maar juist ook de dorpjes, eilanden en bezienswaardigheden waar u tijdens een kort bezoek geen tijd voor heeft. De rondreis is tevens leuk voor families met (tiener)kinderen. De...

Fly and Drive o.b.v. Logies



Fly en drive Ierland

Deze reis is uitermate geschikt voor degenen die een rustig reisprogramma willen. U verblijft een volle week in Killarney en in county Clare. Dat geeft u de gelegenheid om op een relaxte manier niet alleen de hotspots te ontdekken, maar juist ook de dorpjes, eilanden en bezienswaardigheden waar u tijdens een kort bezoek geen tijd voor heeft. De rondreis is tevens leuk voor families met (tiener)kinderen. De kastelen spreken tot de verbeelding, er zijn leuke interactieve musea, de muziek, de middeleeuwse dorpjes en de ruige, ongerepte natuur waar ze heerlijk kunnen ravotten en sporten, zullen ook op hen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Amsterdam - Cork - Killarney

Meren bij Killarney U vliegt met Aer Lingus rechtstreeks van Amsterdam naar Cork, waar u na aankomst op de luchthaven uw huurauto in ontvangst neemt en richting Killarney rijdt. De afstand is ca. 90 km, ongeveer anderhalf uur rijden. U verblijft de komende week in de Killarney Lakeland Cottages in een knusse vakantiewoning.

Dag 2 t/m 7: omgeving Killarney

Muckross House Het sleutelwoord van deze rondreis is rust en ontspanning. U heeft de komende dagen volop tijd om het populaire zuidwesten van Ierland te ontdekken. Op uw gemak ontbijten, de dag doornemen en de bezienswaardigheden bezoeken. Regelmatig stoppen voor een uitgebreide lunch of lekker nog even wat langer in de pub blijven omdat het zo gezellig is en de live-muziek u uitnodigt tot het maken van een dansje. Killarney is zo centraal gelegen, dat u letterlijk alle windrichtingen op kunt. U heeft zelfs de tijd om enkele boottochtjes te maken naar de eilanden voor de kust. De Skellig Eilanden zijn werelderfgoed en de ruines van de eeuwenoude kloostergemeenschap zijn indrukwekkend te noemen. Uiteraard rijdt u ook de beroemde Ring of Kerry. De rondrit over het schiereiland Iveragh staat bekend als een van de mooiste autotochten, maar wellicht wilt u wel een deeltraject wandelend of fietsend afleggen. Wandelen en fietsen is trouwens ook goed mogelijk in het Killarney National Park, dat achter uw vakantiewoning begint. Maak een traditionele tocht met paard en wagen, de jaunting car en geniet van het uitzicht over de meren vanaf Ladies View.

Voor cultuurliefhebbers is een bezoek aan het Muckross House aan te bevelen. Het landhuis is Ierlands meest bekende Victoriaanse herenhuis, omgeven door tuinen en meren. Meer naar het noorden ligt het schiereiland Dingle met de gelijknamige hoofdstad. Maak ook hier een boottochtje en ga op zoek naar de dolfijn Fungie. Een dagtocht in zuidelijke richting brengt u bij het schiereiland Beara, eveneens een aaneenschakeling van visserdorpjes, mooie landschappen en sublieme vergezichten. De lus brengt Kenmare en Glengarriff bij elkaar en vanuit de laatste plaats kunt u een uitstapje maken naar Garnish Island.

Dag 8: Killarney - Bellharbour, ca. 185 km

Burren tour U verlaat Killarney en rijdt via Limerick of via Tralee en de lokale ferry van Tarbert naar Killimer naar de county Clare. U verblijft komende week in de Burren Cottages in Bellharbour, een klein dorp in het kalksteengebied The Burren. Ook deze accommodatie is centraal gelegen en u kunt de komende zes dagen in deze regio op pad voor de mooiste bezienswaardigheden en indrukwekkende landschappen.

Dag 9 t/m 14: County Clare & Galway

Cliffs of Moher Nadat u bent gesettled in uw tweede vakantiewoning, wordt het tijd om uit te stippelen wat u de komende week kunt doen. Allereerst uw ontdekkingstocht van The Burren, een enorm kalksteengebied met een bijzondere flora en fauna. U kunt met de auto, de fiets of de benenwagen op pad in dit bijzondere maanlandschap. Een tweede must-see in dit gebied zijn de Cliffs of Moher. De hoge, steile kliffen steken 120 meter vanuit de schuimende Atlantische Oceaan over een afstand van ca. 8 km. Er is een bezoekerscentrum en u kunt een heerlijke wandeling langs de kliffen (de Clifftop Walk) maken met mooie fotomomenten. Volg de kust in zuidelijke richting via leuke vissersplaatsjes als Lahinch en Kilkee naar het uiterste zuidpuntje Loop Head. Loop Head is een adembenemende verzameling van kliffen, vuurtorens, kolkende brandingen en dramatische rotsen. Een andere dagtocht is naar de leuke stad Limerick. De stad heeft een rijke historie en het middeleeuwse centrum wordt gekenmerkt door het 800 jaar oude King Johns Castle. Hier komt de geschiedenis letterlijk tot leven. Neem uitgebreid de tijd in een van de gezellige pubs in de stad voor een lunch of een gezellige avond met de lokale bevolking. In de meeste pubs kunt u dagelijks genieten van traditionele Ierse live-muziek.

Rijdt u een klein uurtje in noordelijke richting, rond de Galway Bay, dan komt in de universiteitsstad Galway, tevens de toegangspoort tot het ruige en verlaten gebied van Connemara. In Galway worden regelmatig festivals gehouden en aangezien u een week in Bellharbour verblijft, kunt u vast en zeker een festivaldag meemaken. Een ander beroemde festival is het Matchmakersfestival in september in het gezellige Lisdoonvarna. Heeft u alles op het vasteland bekekenNeem dan de ferry naar de Aran Islands voor de kust van Clare. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Dag 15: Bellharbour - Dublin - Amsterdam

Uw reis is ten einde gekomen. U heeft van de twee belangrijkste graafschappen in het westen de mooiste plekjes gezien en rijdt nu dwars door Ierland richting Dublin waar u de huurauto inlevert en rechtstreeks terug vliegt naar Amsterdam. De afstand is ca. 230 km dus we raden u aan om een late middag- of avondvlucht te reserveren.

Deze 15-daagse Fly Drive is inclusief

  • Retourvluchten naar Cork v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad Extra info vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Excursies

  • Killarney
  • Ring of Kerry
  • Dingle & Beara
  • The Burren
  • Aran Islands
  • Limerick
  • Galway & Connemara



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Prachtig Ierland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail






© Copyright 2008-2024  vakantielastminute.nl
v6.20200311